Noen utsikter fremover «Oppgangssyklus»

Noen utsikter fremover «Oppgangssyklus»

K

Kjetil Gjersdal, Konsernsjef Odfjell Drilling, sier i et intervju med Energi24, -vi er i oppstarten av en oppgangssyklus. Utvidelse av flåten er et ønske. En kunne fint tatt inn 4 rigger til å fått de rett ut i jobb. Det er ikke aktuelt med nybygg til priser som nå ligger rund 10 mill. dollar. Det kommer ikke nybygg i bransjen fremover.  Oppkjøp av eksisterende rigger er et mer aktuelt tema

I forhold til det kommende aktivitetsnivået fremover, vil det mangle mellom 5- 10 rigger på sokkelen fra 2025 og utover.

Om riggene som nå opererer utenlands kommer tilbake til norsk sektor blir en kommersiell vurdering og betingelser. Det er kjempe spennende det som nå skjer i Namibia. Siste brønntest til DSMira er et felt som er større en Johan Sverdrup, som alene står for ca. 50% av produksjonen på Norsk sokkel i dag. Felte i Namibia sies fra enkelte hold, kan være opptil 5 ganger større. Her ønsker vi å være tilstede og følge med på utviklingen.

Vi skal være en sterk god aktør på Harsh Environment og enkelte dypvanns område fremover, både på norsk sektor og internasjonalt. Ser ikke bort i fra at vi fremover kan øke riggflåten vår.

Plugging av brønner de neste 5 årene

I tiden 2023 – 2028 planlegges det plugging av 154 brønner på sokkelen.

Norsk sektor, mindre harsh semier fremfor high-spec 6G-semier?

Rigganalytikerne i DNB Markets:

– Selv om det fortsatt er flere store Semi-er igjen på norsk sokkel, så gikk det ut litt for mange litt for fort. I det perspektivet er det interessant å registrere at det ser ut til at oljeselskapene nå ser ut til å velge mindre rigger, sier rigganalytiker Martin Huseby Karlsen til Energi24

følge markedskilder er Vår Energi i markedet for potensielt to rigger. Den ene kontrakten starter i andre halvdel 2024, den andre har oppstart i første halvdel 2025.
Equinor har arbeid for to rigger, en med oppstart sent 2024 og en annen i midten av 2025. 

Dette kunne vært fine jobber for de største og mest avanserte riggene som kan operere på norsk sokkel. Derfor kunne man lett anta at oljeselskapene her hjemme måtte bla opp rater rundt 500.000 dollar dagen for å kunne hente hjem rigger. Men DNB Markets mener dette ikke nødvendigvis vil skje.

– Vi har tidligere sett et sannsynlig scenario hvor Vår Energi vil gå videre med mindre harsh semier fremfor high-spec 6G-semier. Nå tror vi at Equinor også vil prioritere slike rigger, skriver DNB Market i en analyse.

Energi24.no (betalingsmur)
Energi24.no (betalingsmur)

Previous SAFE Kongress 2023

SAFE i Odfjell:
Godesetdalen 10A (Forus)
4034 Stavanger

Man – fre.  kl.: 08:00 – 16:00+

Postadresse:
SAFE i Odfjell
Postboks 6838
4079 Stavanger

SAFE i Odfjell © 2024 | Utarbeidet av: GFN | All Rights Reserved