Deepsea Bollsta ledig fra juni 2024

Deepsea Bollsta ledig fra juni 2024

N

Northern Ocean Ltd (“NOL) er ute med melding om at Shell ikke utøver den gjenværende opsjonen på Deepsea Bollsta- kontrakten for arbeid i Namibia. Deepsea Bollsta er tilgjengelig fra juni 2024, og selskapet fortsetter sin pågående dialog med potensielle kunder i den vestafrikanske regionen og harsh environment markedet.

Deepsea Bollsta seilte fra Norge til Namibia i desember 2022 og begynte å bore lete- og avgrensningsbrønner i Orange Basin – Namibia.

Riggen har levert enestående resultater med mannskapene som har demonstrert de overlegne egenskapene og effektiviteten i harsh environment i en utfordrende region gjennom vintersesongen. De siste to årene har vi brukt Bollsta-riggen til å bore fem letebrønner, to avgrensningsbrønner og fullføre en kompleks strømningstest på en sikker og vellykket måte. Brønnresultatene har gitt betydelig informasjon om undergrunnen, hydrokarbonvolumer og potensielle strømningshastigheter.
«Det er derfor betimelig at når kontrakten vår med Bollsta avsluttes i juni 2024, å ha en fokusert periode med dataanalyse for å planlegge neste fase av operasjonen, sier en talsperson for Shell.

Dagraten ligger i snitt på ca. 465 000 dollar

Hva som videre skjer med Bollsta vedr. en ny kontrakt, eventuelt et opplag en periode, kommer vi tilbake til nå den informasjon er gjort tilgjengelig.

Deepsea Mira

Deepsea Mira oppererer også  utenfor Namibia i i Orange Basin feltet for TotalEnergies. Deepsea Mira ankom i slutten av juni,  og har kontrakt på 300 dager + 2 opsjoner som vil forlenge perioden til slutten av 2024. 

Mira skal ta en brønn utenfor Kongo med oppstart i januar 2024. Deretter returnere den tilbake til Orange Basin feltet og fortsetter der.

Deepsea Hercules

Deepsea Hercules oppererer også for tiden utenfor Namibia i i Orange Basin feltet. Når Hercules er ferdig her, seiler den over til Canada og starter på en ny kontrakt for Equinor. Oppstart er planlagt til april 2024.

Deepsea Bollsta
default
Deepsea Mira
Previous Oppdatering i koronasaken

SAFE i Odfjell:
Godesetdalen 10A (Forus)
4034 Stavanger

Man – fre.  kl.: 08:00 – 16:00+

Postadresse:
SAFE i Odfjell
Postboks 6838
4079 Stavanger

SAFE i Odfjell © 2024 | Utarbeidet av: GFN | All Rights Reserved