Nye krav til skuldermåling for offshore-reisende

Nye krav til skuldermåling for offshore-reisende

F

Fra 1. mars 2024 vil det bli innført et nytt krav for måling av skulderbredde for offshore-reisende. Dette for å sikre at alle passasjerer kan evakuere helikopteret på en sikker og effektiv måte i nødssituasjoner.

Dette kravet er kjent som XBR (extra broad requirement), og er en del av EUs forordning om helikoptersikkerhet. Denne endringen blir implementert for å forbedre sikkerheten for alle offshore-reisende. 

Hvordan vil dette påvirke deg?

– Alle offshore-reisende må måle og registrere sin skulderbredde i DaWinci-systemet. Har du en skulderbredde på 56 centimeter eller mer, vil du falle i kategorien XBR. Målingene starter nå i januar og vil foregå på heliportene ved utreise. Det vil bli satt opp midlertidige målestasjoner som er godt merket, sier forbundssekretær Mats Thune.  

Skal gjennomføre målinger på samtlige heliporter

– Ved måling vil det gjøres en «screening» av skulderbredden ved at personen stiller seg inntil en vegghengt plakat med reelle mål. Dersom ikke denne screeningen er tilstrekkelig for å avgjøre med sikkerhet om personen faller innenfor eller utenfor definisjonen av XBR, vil det gjøres en nøyaktig måling med en håndholdt måler. Registreringen i DaWinci vil være enkel, enten “normal” eller “XBR”, forklarer Thune. 

Praktiske konsekvenser

– De som kategoriseres som XBR vil få et bånd som skal bæres under hele reisen. For de som skal shuttle under oppholdet offshore, skal båndet brukes også på disse turene, sier han.

Foto: Bristow
Dedikerte XBR-seter vil være tydelig merket i helikopteret

De dedikerte XBR-setene i helikopteret er posisjonerte ved de store nødutgangene, tre helt framme og tre helt bak (for S- 92 helikoptertypene).

Foto: Bristow
Hva skjer hvis du ikke er målt innen 1. mars 2024?

– Personell som ikke har blitt målt innen 1. mars 2024 må henvende seg til helikopterpersonell i Bristow eller CHC. Uregistrerte passasjerer vil bli sperret for innsjekk og må gjennomføre målingen på utreisedagen, sier Thune.

Gjentatt måling hvert fjerde år

Skulderbredde vil bli målt hvert fjerde år, slik at systemet er oppdatert til enhver tid.

SAFE oppfordrer alle medlemmer til å møte opp i god tid på heliportene for måling for å sikre en smidig prosess.

Previous Aker BP forlenger Deepsea Nordkapp kontrakten ut 2026

SAFE i Odfjell:
Godesetdalen 10A (Forus)
4034 Stavanger

Man – fre.  kl.: 08:00 – 16:00+

Postadresse:
SAFE i Odfjell
Postboks 6838
4079 Stavanger

SAFE i Odfjell © 2024 | Utarbeidet av: GFN | All Rights Reserved